BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2009 m. lapkričio 30 d., pirmadienis

Beklaidžiojant po internetą ir ieškant įdomesnių receptukų užtikau vieną, kuris mane taip "užkabino", kad šį rytą su mama jį ir išbandėme ;) Tuo lab kad dar nepusryčiavome, tai buvo pats tas !!!Bolo de caneca - portugališkas desertas (pyragaitis puodelyje) paruošiamas per 3 min. !!! mikrobangų krosnelėje ;) taip, gal tai ir nelabai sveika, bet kaip skanu !! Manau, retkarčiais galima save palepinti šiuo desertu arba pavaišinti netikėtai užklupusius svečius.Taigi, ko reikia :1 puodeliui (geriausia rinktis ne mažesnį nei 250 ml talpos, labiausiai tinka indas sausiems pusryčiams)4 valg. š. miltų,4 valg. š. cukraus,2 valg. š. saldžios kakavos (arba šokolado pudros),1 (2) kaušinis (mažesnis nei L),3 valg. š. pieno,3 valg. š. aliejausAtkreipkite dėmesį į tai, kad visi birūs produkais turi būti dedam po nubrauktą (ne su kaupu) valgomą šaukštą ;)
Eiga: Į puodelį įmušame kiaušinį ir jį gerai išplakame šluotele.
Įpilame 3 šaukštus aliejaus...
4 šaukštus cukraus.... (galima ir 3, jei norisi mažiau saldesnio)...
3 šaukštus pieno (galima pilti ir 4 šaukštus) .....
ir 2 šaukštus saldžios kakavos (arba šokolado pudros - nėra didelio skirtumo) ;)
Viską gerai išmaišome šakutės arba šaukšto pagalba.
Suberiame 4 šaukštus miltų (nors pilnai užtenka ir 3 ;) ) (kam pyragaitis neiškyla/subliūkšta, galite į miltus įmaišyti 1 arb.š. kepimo miltelių)
Ir maišom, maišome, maišome...
iki masė gausis vientisa, be gumulėlių ;)
Puodelį su gautu mišiniu statome į mikrobangų krosnelę :
Jei neturite namie mikrobangų krosnelės, o susigundėte šiuo receptu - galite kepti ir orkaitėje: nustatykite 180 laipsnių karštumą ir kepkite ~ 25 minutes ;)
Kepimo laikmatį užsukame lygiai 3 minutėms didžiausiu galingumu.
Štai, puodelis pačioje kepimo pradžioje (matosi masė iki pusės puodelio...)
O čia jau į kepimo pabaigą bebaigianti išlipti iš puodelio masė : smagu tai stebėti :)))
Vaizdas iš arčiau - ką tik ištrauktas iš mikrobangų krosnelės, dar garuojantis :)
Peilio pagalba išimame pyragaitį iš puodelio...
ir dedame į lėkštę -
atsargiai, jis gali perlūžti per pusę, kaip mums ir nutiko patį pirmą kartą :)))
Galime jį perpjauti į kelias dalis - jis toks minkštutis ir viliojančiai kvepia...
Užpilame karamelės (po ranka turėjome pirktinę, ja ir panaudojome šiam tikslui)
pabarstome pabarstukais (šiuo atveju -šokoladinė dražė)
Iš arčiau :)
Nepagailime ir cukraus pudros - ir gražiau, ir skaniau :)))
Voila !!!! Štai mūsų pirmasis Bolo de caneca :))))) SKANAUS !!!!!!!
Taigi - labai greitas ir gardus desertas, kurį galima patiekti ir su ledais, apipilti karameliniu, šokoladiniu ar kt. padažu, papuošti riešutais, pabarstukais, plakta grietinėle - laisvė Jūsų kulinarinei vaizduotei .
Išbandėme šį pyragaitį iškepti ir didesnio skersmens puodelyje:

Čia ~ 330 ml talpos puodelis - tikrai patogiau ir išmaišyti visus produktus ir kepti :)
Išimamas lengviau ir neskilo pusiau -išiminėjome šaukšto pagalba.
Na štai, truputis tos pačios karamelės, šokoladinės dražė ir ledų (šį kartą miško uogų jogurtiniai )
Išbandykite šį itin lengvai ir greitai paruošiamą desertą. :) Jų yra ir keli skirtingi variantai: su apelsinų sultimis, su šokoladu, su kokoso pienu , su žalia arbata , su balto šokolado gabaliukais.....

0 komentarai (-ų):